Tornar

Presentació del programa Suma Salut, el nou projecte d’integració dels programes de prevenció i promoció de la salut a l’Atenció Primària



 Divendres 11 de Juny de 2021

El dia 2 de juny de 2021 es va celebrar un seminari en línia per presentar el nou projecte d´integració dels programes de prevenció i promoció de la salut a l´atenció primària SumaSalut. Van inaugurar el seminari Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública a Catalunya, i Joan Colom, subdirector de Drogodependències a l´Agència de Salut Pública de Catalunya. SumaSalut és un projecte alineat amb les noves estratègies que es plantegen en les recomanacions de l´OMS per fer front i poder assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l´estratègia del Ministeri de Sanitat que integra temes de prevenció i promoció de la salut. SumaSalut pretén afavorir sinergies i col·laboracions i impulsar un abordatge integral de la prevenció i promoció de salut a l´atenció primària.

A continuació, Elena Muñoz, del grup de Comunicació i Educació per a la Salut del Programa de Actividades Preventivas y de Promoción de la Salud-PAPPS de SEMFYC, va donar la seva visió de la integració segons les recomanacions. Seguidament, les referents dels programes Activitat Física Saludable, Atenció Primària Sense Fum i Beveu Menys, respectivament, Lena Reisloh, Carla Bruguera i Lupe Ortega, van presentar el procés, els objectius i les activitats de Suma Salut, que aglutina tres programes exitosos i capdavanters i amb vint anys d´experiència. Els tres programes aborden temes de prevenció i promoció de la salut amb evidència, valor preventiu i rendibilitat. A més, comparteixen elements i estratègies comuns. A continuació Cira Vera, Rosa Freixedas i Silvia Granollers van donar la seva opinió, com a referents als seus centres de salut, sobre Suma Salut respecte a avantatges i possibles dificultats.

La jornada es va concloure amb Joan Lozano, representant de Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), i Ester Giménez, representant de l´Associació d´Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), que van remarcar la importància de treballar en aquesta línia i de manera més col·laborativa.

Aquesta sessió, amb prop de 140 participants, és la primera d´un seguit de seminaris que tindran lloc els dies 8, 9 i 10 de juny. Per a més informació consulteu l´enllaç.

Han estat prop de dos anys de feina per arribar al SumaSalut, és el principi d´una nova etapa que esperem que suposi un impuls a la promoció i la prevenció a Catalunya.

Més informació

Web SumaSalut: https://salutpublica.gencat.cat/ca/ambits/promocio_salut/suma-salut/

Enllaç al vídeo del seminari web